Влада Сполучених Штатів має намір добиватися арешту австралійського телеведучого та засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який оприлюднив секретні документи, що викрали з Білого дому.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в уряді США.

Представники уряду стверджують, що висунути Ассанжу обвинувачення буде непросто, оскільки, крім WikiLeaks, секретні документи також публікувало видання The New York Times. Крім того, такі обвинувачення протирічать Конституції США, що гарантує свободу слова.

Правоохоронні органі у свою чергу налаштовані довести справу до суду та добиватимуться арешту Ассанжа, оскільки підозрюють WikiLeaks у співпраці з російською розвідкою, зокрема, вказують на публікації, які вплинули на хід передвиборної кампанії у 2016 році та завдали шкоди кампанії кандидата в президенти від демократів Хілларі Клінтон.

20 квітня, генеральний прокурор Сполучених Штатів Джефф Сешнс заявив, що арешт Ассанжа є "пріоритетом".

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у WikiLeaks відкрили доступ ІТ-компаніям до секретних документів ЦРУ.