У Барселоні (Іспанія) за організацію кібератак на державні ресурси затримали російського хакера Петра Левашова.

Про це в інтерв'ю місцевим ЗМІ розповіла його дружина Марія.

За попередніми даними, його підозрюють у викраденні важливої інформації із закритих ресурсів, в тому числі – під час передвиборчої кампанії у США минулого року.

Дружина Левашова стверджує, що його затримали посеред ночі іспанські копи у будинку, який вони орендують у Барселоні. Вони відібрали всі наявні електронні носії інформації і нібито заборонили їй звернутися по допомогу у консульство та попросити адвоката.

Пізніше у місцевому суді відбулося засідання. Свідчення обвинуваченого заслухали по Skype і прийняли рішення про взяття під варту до з'ясування обставин.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що німецькі спецслужби, занепокоєні злочинною діяльністю хакерів, запланували додаткові заходи безпеки напередодні виборів у місцевий парламент, які відбудуться восени цього року.