Війна в Афганістані давно скінчилася, проте її відлуння чути й досі. У північно-східній провінції Кундуз небезпечні ігри з міною закінчилися трагічно для чотирьох дітей.

10 квітня в селі Касабан у районі Чахардара, де переважно зосереджені таліби, пролунав вибух, пише "Радіо Свобода".

Виявилося, що група з 11 дітей вирішила погратися зі знайденим снарядом. У результаті загинуло 4 дитини, ще 7 отримали тяжкі поранення.

За словами експертів афганського урядового центру з розмінування, війна залишила по собі чимало "подарунків" - земля всюди просто всіяна мінами, саморобними вибуховими пристроями і боєприпасами.

Сумна статистика і в спеціалістів з ООН. У 2016 році вони відзначили Афганістан як країну з найбільшою кількістю жертв розриву "вибухонебезпечних пережитків війни" серед мирних мешканців.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

ООН прозвітувало про 217 смертей і 507 поранень за минулий рік – на 66% більше, ніж у 2015 році. І, на жаль, більшість загиблих – діти.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Туреччина підтвердила найгірші побоювання щодо хіматаки у Сирії.