Високий суд Лондона ухвалив рішення заморозити зобов'язання України по євробондам, які повинні погасити перед РФ, до кінця апеляційного процесу. Українська сторона відмовляється їх виплачувати до кінця процесу оскарження.

Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на урядові джерела. Про позику за євробондами на суму три мільярди доларів з Кремлем домовлявся президент-втікач Віктор Янукович.

"Процедура розгляду в спрощеному режимі закінчилася. Закінчилася тим, що рішення формально не в нашу користь. Високий суд Лондона визнає агресію РФ, наші аргументи обґрунтовані, але ці факти, згідно із законодавством Англії, не дозволяють приймати їх до уваги при розгляді таких кейсів", - пояснило джерело.

Воно додало, що британський суд дозволив українській стороні подати апеляцію проти рішення. На цей період дія постанови заморозили. На даний момент, за словами джерела, не йдеться про погашення боргу і відсотків по ньому.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Мінфіні вважають, що Високий суд Лондона не брав до уваги агресію Росії, коли приймав рішення по боргу Януковича.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще