Не встигли вщухнути пристрасті навкололо вчорашніх багатотисячних антикорупційних мітингів у майже ста російських містах, як сьогодні країну накрили нові протести. Цього разу бунтують далекобійники.

Вони протестують проти системи збору плати за проїзд федеральними трасами "Платон" і вимагають або знизити тарифи, або взагалі відмінити їх чи передати систему в державне управління, пишуть росЗМІ.

Крім того, водії виступають протии транспортного податку в його нинішньому вигляді, просять навести порядок на постах ваги контролю та надавати обґрунтовані розрахунки акцизу на паливо, тощо. Є у них і більш сміливі вимоги, серед яких – відставка уряду Дмитра Медведєва і висловлення недовіри президенту Володимиру Путіну

Далекобійники вишиковують машини уздовж доріг, а про початок мітингів уже повідомляють з Сант-Петербурга, Татарстана, Примор’я, Амурської області та інших регіонів.

Судячи з того, що в деяких областях протестувальники вже організували польову кухню і встановили біотуалети, кількома годинами акція не обмежиться і може суттєво розтягнутися в часі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Стало відомо, що на завтра у Росії була запланована ще одна акція протесту – "Тракторний марш" до Москви, ініційований "Ввічливими фермерами". Проте навряд чи вона відбудеться, оскільки селян массово викликають у поліцію, на місцях працює прокуратура, виїзди з населених пунктів блокуються, а лідерів протесту арештовують.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, на Одещині невідомі в масках захопили приміщення селищної ради.