Група вчених, яка працює на міжнародному рівні, вивчила дуже цікаві факти про павуків. Виявляється, загальносвітова популяція павуків споживає близько 800 мільйонів тонн видобутку на рік.

Павуки є одними з перших ворогів комах, сухопутні хижаки адаптуються до різних кліматичних умов. Павукам не страшний північний холод, суха пустеля, дощовий клімат. В середньому, налічується близько 45 тисяч видів павуків і довгий час практично було неможливим досліджувати вплив на екосистему загону членистоногих.

Читайте також: Ryanair запускає додаткові лоукости зі столичних аеропортів

Павуки мають потайний спосіб життя, іноді важко виявити мешканця в житловому приміщенні або на вулиці. Деякі види павуків не представляють ніякої небезпеки для життя людини, але є ряд отруйних хижаків.

Ранні дослідження показали, що середня щільність популяції павуків становить 131-152 особини на один квадратний метр планети. У більш сприятливих умовах налічується близько 1000 особин на квадратний метр.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Британський натураліст Вільям Брістоуі, в середині ХХ століття вивчив питання популяції павуків. За його підрахунками, на території Англії мешкає 2,2 × 1012 павуків, які щорічно вбивають близько 2,2 × 1014 комах. Якщо зіставити ці цифри з вагою жителів Королівства, натураліст зробив висновок про те, що вага числа знищених комах перевищує вагу тіла всіх жителів Королівства. Цей висновок британського натураліста довго сперечалися, але спростувати дослідження ніхто і не зміг.

Вчені змогли довести той факт, що постійна біомаса світової популяції павуків становить близько 25 мільйонів тонн. Найбільша кількість хижаків мешкають в лісах, на орних землях і лугостепей.

Згодна розрахунками міжнародних вчених, загальна боімасса видобутку павуків досягає 700 мільйонів тонн на рік при сильну засуху і 460 мільйонів тонн з урахуванням дощового періоду або вологих кліматичних умов.
Інші групи вчених показали трохи інші цифри: 400-800 мільйонів тонн на рік. Виявляється, цей рівень перевищує щорічне споживання їжі китоподібних. А так же перевищує раціон споживання м'яса і риби всього населення планети.

На вигляд, павуки здаються маленькими і часом беззахисними жителями планети, але судячи з кількості споживання комах і дрібних тварин, їх апетит перевищує апетит всього людства.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що в швейцарських супермаркетах можуть легалізувати продаж їстівних комах. Таку процедуру запровадять з наступного року.