На виборах до нижньої палати парламенту Нідерландів перемагає правоцентристська партія прем'єр-міністр країни Марка Рютте, яка має найбільше місць в чинному парламенті.

Про це свідчать перші дані екзит-полів, повідомляє ВВС.

Опитування показують, що правоцентристська Народна партія за свободу та демократію отримала 31 місце із 150 у парламенті. Зазначимо, що в парламенті попереднього скликання правоцентристи мали 40 місць.

Ультраправа Партія свободи Герта Вілдерса, "Християнсько-демократичний заклик" і ліберальна партія "Демократи 66" отримали по 19 місць. Зазначимо, що Партія популіста Вілдерса була лідером в опитуваннях громадської думки напередодні виборів, але в останні дні її підтримка похитнулася.

Поганий результат показали соціал-демократи, які отримали лише 9 місць порівняно з 38 за підсумками попередніх виборів.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У процентному співвідношенні Народна партія за свободу і демократію отримала, за даними екзит-полів, 20,6% голосів, "Християнсько-демократичний заклик" - 12,7 %, Партія свободи і "Демократи 66" - по 12,6%.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Нідерланди ратифікували угоду з Україною.