Кремль спростував повідомлення італійських ЗМІ про те, що президент Росії Володимир Путін пропонував екс-прем'єру Італії Сильвіо Берлусконі міністерську посаду в російському уряді.

У четвер, 23 липня, італійська газета La Stampa повідомила, що Берлусконі розповів однопартійцям з організації "Вперед, Італія" про пропозицію Путіна надати йому громадянство і роботу в уряді.

"Тільки подумайте, в Італії мене відтісняють на задвірки, а тим часом Володимир Путін сказав, що готовий надати мені громадянство і поставити на чолі російського міністерства економіки", - цитує видання пана Берлусконі.

Читайте також: Путін пропонував Берлусконі громадянство та посаду міністра – італійські ЗМІ

На запитання агенції "Інтерфакс", речник російського президента Дмитро Пєсков нагадав, що у Путіна з Берлусконі давні дружні стосунки, але закликав не сприймати слова італійця буквально.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"У цьому конкретному випадку мається на увазі фігуральна підтримка Берлусконі, і це треба сприймати саме як фігуральну підтримку, а не формальну пропозицію зайняти якусь офіційну посаду, що, звичайно ж, неможливо", - сказав пан Пєсков.

Російський президент і колишній італійський прем'єр є давніми друзями і регулярно зустрічаються. Зокрема, наприкінці червня Володимир Путін і Сильвіо Берлусконі провели вихідні на Алтаї.