США виступають за мирне вирішення конфлікту на Донбасі і підтримують в цьому питанні позицію Німеччини і Франції.

Про це повідомив глава Білого дому Дональд Трамп під час офіційної зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель, повідомляє "Укрінформ". Німецька гостя президента США сказала, що Берлін підтримує прагнення Вашингтона брати участь у врегулюванні конфлікту на сході України.

"Я високо ціную лідерство канцлера Меркель і президента Франції в питанні вирішення конфлікту на Україні, де ми шукаємо мирного вирішення", - пояснив свою позицію Трамп.

У свою чергу Меркель оцінила, що американська адміністрація і президент приділять значну увагу Мінському процесу. Вона зазначила, що йдеться про безпечну та суверенну Україну, а також можливості поліпшити відносини з Росією.

Канцлер наголосила, що дипломатичний майданчик Мінська буде гарною основою для цих прагнень.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, канцлер Ангела Меркель 17 березня прилетіла з візитом до Вашингтона. Дональд Трамп зустрів її досить "холодно", і вони обмінялися лише посмішками.