Прокуратура російського Златоуста, що в Челябінській області, внесла книгу письменника Михайла Булгакова "Собаче серце" в список літератури, забороненої до вільного читання для неповнолітніх дітей.

Про це повідомляє "Новый регион".

Таке рішення ухвалили після прокурорської перевірки у таборі "Гірський", після того, як в реанімацію потрапив 15-річний підліток. Хлопчику під час бійки проломили голову.

Після цього силовики вимагали змінити список бібліотечної літератури.

Крім бібліотеки, прокуратура обурилася незакріпленими футбольними воротам, цвяхами, що стирчали в каруселях, відсутністю освітлення з боку стадіону.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Помічник прокурора Златоуста Ганна Морозова зазначила, що в таборі у вільному доступі знаходиться безліч книг, що суперечать закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю".

Читайте також: Мілонов просить заборонити "Гру престолів" через сексуальні девіації

"До 12-річного віку дітям заборонені, зокрема, книги жахів "Собаче серце" Михайла Булгакова, до 16-річного - "Тисяча і одна ніч", до повноліття - серія "Анжеліка "Анни і Сержа Голон. Всі ці та інші книги виявили в бібліотеці", - заявила вона.

Нагадаємо, що в в Росії хотіли заборонити популярний американський серіал "Гра престолів" через "сексуальні девіації".