У Росії вважають, що міжнародні закони суперечать конституції країни.

Про це заявив глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін в інтерв'ю "Російській газеті".

У Росії мають намір прибрати з конституції ті пункти, згідно з якими норми міжнародного права повинні складати основу правової системи росіян.

"Безумовно, необхідно виключити з конституції положення, згідно з якими загальновизнані принципи і норми міжнародного права становлять невід'ємну частину правової системи Російської Федерації", - сказав Бастрикін.

Читайте також: Росія відновить пуски ракет "Сатана" без участі України

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також Бастрикін назвав домінування міжнародного права над національним "правовою диверсією". На його думку, статтю конституції про те, що "загальновизнані принципи і норми міжнародного права і міжнародні договори Росії є складовою частиною її правової системи", необхідно прибрати.

В результаті глава СК Росії підтримав рішення конституційного суду, яке дозволяє російським властям ігнорувати рішення Європейського Суду з прав людини.

"Це правильне, обгрунтоване і найголовніше, безумовно, правове рішення. Ця позиція Конституційного суду РФ повністю відповідає Конституції РФ", - підкреслив російський чиновник.