Вченого спецслужби помітили пару років тому, коли він регулярно зустрічався в Ахені із співробітником генконсульства Росії в Бонні.

Його підозрюють у "шпигунстві під прикриттям". Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Spiegel.

"В 2009-2011 роках 28-річний фахівець з квантової оптики працював в Інституті фізики світла товариства Макса Планка в німецькому Ерлангені. Починаючи з 2013 року, він перейшов на роботу в Технічний університет в Ейндховені", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Вийшов трейлер до нового "Джеймса Бонда" (відео)

Іван А. потрапив у поле зору спецслужб Німеччини випадково. У 2014 році країна вислала співробітника російського генконсульства в Бонні, в якому запідозрили розвідника під прикриттям.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Спостерігаючи за ним, контррозвідники помітили, що він раз на місяць виїжджав до Ахена, де зустрічався з Іваном А., який приїжджав на авто з Голландії.

У липні 2014 російського фізика затримали в аеропорту Дюссельдорфа, але після допиту відпустили.

Чоловік заперечує всі звинувачення на свою адресу. Відповідаючи на запитання Spiegel, він заявив, що зустрічі на вокзалі в Ахені носили комерційний характер.

За словами Івана А., на час відсутності в Москві він здавав свою квартиру друзям вказаного співробітника консульства. І той за чашкою кави просто передавав йому 800 євро як квартирну плату.