Для запобігання поширення масштабної лісової пожежі на західній околиці міста Бордо у Франції рятувальники вирішили залучити авіацію.

Про це передає AFP.

Французькі посадовці зазначили, що через інцидент з регіону було евакуйовано десятки людей, в тому числі - з психіатричної лікарні.

Пожежа спалахнула в п'ятницю вдень і швидко поширилася через сильний вітер. Наразі вогонь розповсюдився на близько 370 га соснового лісу, всього в 20 км від міста.

Читати також: Літаки Саудівської Аравії обстріляли Ємен: загинуло 120 людей

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Протягом ночі вітер стих, вогонь заспокоївся та стабілізувалася. Але він не локалізований і не знаходиться під контролем. Є ще активні області, літаючі іскри", - сказав прес-секретар обласної адміністрації.

Так, для недопущення розповсюдження пожежі сьогодні залучили вже два спецлітаки, ще два мають приєднатися до них протягом дня. На місці працюють близько 250 пожежників і 60 одиниць спецтехніки.

Варто зауважити, що через спекотну погоду масово палають соснові ліси, які знаходяться на заході і півдні міста Бордо.