Угорський прем'єр Віктор Орбан повідомив, що до 31 серпня цього року країна закінчить будувати паркан на кордоні із Сербією. Довжина цієї огорожі буде дорівнювати всьому кордону двох країн - 175 кілометрів.

Таким чином угорський уряд намагається зупинити потік нелегальних мігрантів із Сербії до своєї країни, повідомляє AFP. Раніше міністр оборони Угорщини Чаба Хенде повідомляв, що будівництво закінчиться лише восени. Але вже зараз армія добудувала пробну 175-кілометрову споруду.

"Огородження буде побудовано до 31 серпня, всі інші терміни, що відрізняються від цього, невірні", - заявив Орбан під час перебуванні у Румунії.

Раніше угорські чиновники повідомляли, що зведення паркану - це тимчасове, але єдине екстрене рішення. На думку того ж Орбана, потік мігрантів може збільшити загрозу тероризму в країні.

Читайте також: Опоненти Саркозі назвали "ганьбою" поїздку депутатів-республіканців до Криму

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нещодавно представники Угорщини повідомляли, що незважаючи на конфлікт у Мукачевому, український кордон посилюватись не буде.