Британська медіакорпорація Pearson сьогодні заявила про продаж ще одного видання. Компанія розпочинає переговори з продажу 50% акцій газети The Economist.

Сьогодні представники Pearson поширили інформацію, що акції The Economist виставлені на торги. Однак, це не означає, що угода обов'язково буде укладена. Поки що потенційні покупці невідомі.

"Pearson підтверджує, що йде процес обговорення з керівництвом Economist Group і довіреними особами щодо можливого продажу 50-процентної частки в групі", - заявляє компанія.

Керівництво Pearson володіє 50% акцій The Economist. І ходять чутки, що інші акціонери мають намір заволодіти рештою частки, але в них не вистачає коштів.

Експерти зазначають, що решта акціонерів може не дозволити продаж The Economist. Річ у тім, що Pearson має у своєму активі акції класу Б, тому при голосуванні директорів, корпорація не має вирішального голосу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Японія очолила список країн з найбільшим держборгом

На цьому тижні британці продали японській корпорації Nikkei акції іншого фінансового видання Financial Times за більш ніж мільярд доларів.