В Італії провели перший в історії чемпіонат Європи з квідичу – вигаданої спортивної гри, в яку грали герої серії книг про Гарі Поттера Джоан Роулінг.

Захід відбувся у місті Сартеано, пише The Guardian.

У фіналі чемпіонату змагалися Франція з Великою Британією, в результаті чого французи перемогли з рахунком 90:50.

Читайте також: УЄФА дозволила "Ворсклі" грати матчі Ліги Європи в Полтаві

У найближчому майбутньому французам доведеться поборотися за Кубок світу з квідичу. Захід планують провести в 2016 році у місці, яке згодом визначить Міжнародний квідич-комітет.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також повідомляють, що гра в квідич є найбільш популярною в університетах Північної Америки — в США і Канаді. Правила "чарівної" гри розписані на 170 сторінках, але головні риси — це оперування чотирма м'ячами і мітли, на яких бігають гравці верхи.

Нагадаємо, серія книг про школу чарівництва і магії Хогвартс, пригоди Гаррі Поттера і його друзів виходили з 1998 по 2007 рік. Гра в "квідич" є в них однією з найцікавіших сюжетних ліній.