Адвокат Річард Хоруелл, який представляє британське слідство у справі про вбивство Олександра Литвиненка, звинуватив російську владу в причетності до отруєння колишнього офіцера ФСБ.

"У той чи інший спосіб російська держава брала участь у вбивстві Литвиненка", - констатував пан Хоруелл у своїй фінальній заяві на слуханнях у Високому суді Лондона, повідомляє ВВС.

Юрист пояснив, що під висловом "у той чи інший спосіб" він має на увазі, що у російської влади був не один, а багато мотивів бажати смерті Олександру Литвиненку, і його вбивство не могло статися без участі державних органів Росії.

Читайте також: Соратник Нємцова присмерті через отруєння

У безпосередньому виконанні злочину Річард Хоруелл звинуватив колишнього співробітника ФСБ, нині депутата Держдуми Росії - Андрія Лугового, а також російського підприємця Дмитра Ковтуна.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Навіть гарячі прихильники конспірології не могли не визнати, що сліди полонію пов'язують Литвиненка тільки з Луговим і Ковтуном", - пояснив адвокат.

За його словами, слідство вважає, що докази повністю доводять вину Лугового і Ковтуна, тоді як ніяких суттєвих доказів про можливу причетність до злочину інших осіб слідством не виявлено.

Дмитро Ковтун і Андрій Луговий відкидають звинувачення на свою адресу. Російська влада також неодноразово заперечувала причетність до злочину.

Відкриті слухання у справі про вбивство Литвиненка завершаться 31 липня виступами адвоката сім'ї Литвиненка Бена Еммерсона і радника дізнання Робіна Тама.

Олександра Литвиненка отруїли радіоактивним полонієм 1 листопада 2006 року. Він помер у лікарні через три тижні.