Переговори по будівництву "Турецького потоку" припинені на невизначений термін, оскільки Москва не бажає в угоді вказувати суму знижки на газ.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представників в офіційних колах Туреччини.

У лютому цього року міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала знижку в розмірі 10,25% на обсяг в 28-30 мільярдів кубометрів газу, що поставляється з Росії. Проте офіційний документ не підписаний і досі.

Інша перешкода, за інформацією джерел агентства, на шляху підписання угоди про будівництво газопроводу полягає в тому, що російська сторона наполягає на будівництві чотирьох газопроводів сумарною потужністю 63 мільярдів кубометрів на рік. Анкара, у свою чергу, погоджується на будівництво тільки одного гілки, виключно для своїх потреб.

"Москва бачить у нас тільки транзитну країну. Для нас у цьому немає ніякого сенсу. Ми зацікавлені у створенні спільної системи поставок", - зазначив Йилдиз.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У суперечці про ціни на газ турецька влада готова звернутися в міжнародний арбітраж.

Російський "Газпром" відмовляється давати з цього приводу.

Читайте також: "Газпром" рекордно збільшив заявку на транзит газу Україною

Напередодні міністр енергетики Росії Олександр Новак допустив, що терміни будівництва Турецького потоку можуть зрушити.

У "Газпрому" поки є дозвіл тільки на проведення інженерних пошуків в турецьких територіальних водах і винятковій економічній зоні.

Нагадаємо, перший морський газопроводу "Турецький потік" з Росії на захід Туреччини, згідно з планом, повинен запрацювати наприкінці 2016 року. Проект спрямований на заміщення українського транзиту.