Генпрокуратура Мексики отримала ордер суду на затримання та екстрадицію в Сполучені Штати наркобарона№1 у світі Хоакіна Гусмана Лоері на прізвисько "Ель-Чапо" (Коротун). Він втік в середині липня із в'язниці.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Запит на видачу подали минулої середи. Зараз він повністю забезпечений необхідною документацією, і ми попросили суддю про початок процесу екстрадиції", - розповів заступник генпрокурора Хосе Антоніо Родрігеса Кальдерона.

Читайте також: Півсотні бразильських ув'язнених втекли крізь дірку в стіні

"Коротун" втік із в'язниці особливого рівня охорони "Альтиплано" в містечку Алмолойя штату Мехіко 11 липня, використавши підземний хід довжиною 1,5 кілометра.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Після цього одночасно в декількох штатах Мексики розгорнули широкомасштабну операцію з пошуку втікача. Влада оголосила про винагороду в 60 мільйонів песо, що становить майже 4 мільйони доларів, за інформацію про місцезнаходження злочинця.

Влада США розшукує втікача за звинуваченням у злочинній змові з метою контрабанди та розповсюдження кокаїну.

Колишній генеральний прокурор Мексики Хесус Мурільйо Карам раніше відмовлявся видавати Гусмана владі США, поки той не відбуде в мексиканській в'язниці покарання за всі скоєні злочини.

Нагадаємо, це вже друга втеча наркобарона від правосуддя Мексики. Вперше, його заарештували та засудили до 20 років тюремного ув'язнення в 1993 році. Після того, як мексиканська влада вирішили видати його США, він став готувати втечу з в'язниці суворого режиму.

Він підкупив кілька охоронців і 19 січня 2001 втік, сховавшись у пральному фургоні. До його плану втечі було залучено майже 80 осіб.

Другий раз його затримали в лютому 2014 року в місті Масатлан ​​на заході Мексики.