Сьогодні до столиці Туреччини Анкари почали прибувати учасники II Всесвітнього конгресу кримських татар.

Про це передають Крим.Реаліі.

Відзначається, що основна частина гостей і делегатів прилетять до Анкари з Києва чартерним рейсом.

На участь у Конгресі заявлені 180 кримськотатарських організацій з 12 країн світу.

Організації, які планують взяти участь у Конгресі, зберуться 1-2 серпня в конференц-залі Bilkent Hotel для координації подальших дій в умовах незаконної анексії Криму і загрози знищення кримських татар.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На форумі буде обраний президент Конгресу. Зараз це глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, обраний на цю посаду в 2009 році під час I Всесвітнього конгресу кримських татар у Сімферополі.

У матеріалах Конгресу наголошується, що 350 тис. кримських татар, які повернулися після розпаду Радянського Союзу на батьківщину, сьогодні знову піддаються тоталітарному тиску і знаходяться під загрозою знищення.

Очікується участь у роботі Конгресу заступника голови Турецького парламенту Наджі Бостанджи, від імені Президента України - міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, міністра праці і соціального забезпечення Туреччини Фарука Челіка. Також в Конгресі візьмуть участь представники політичних партій, посли і представники місії різних країн, вчені, дослідники та журналісти з європейських країн, США та Канади.

Читайте також: Керівника "Азова" запросили виступити у Європарламенті

Нагадаємо, управління Слідчого комітету Росії в Криму заборонило виїзд з півострова на період проведення Всесвітнього конгресу голові ЦВК Курултаю кримських татар Заїру Смедляєву. Зокрема півострів не може покинути перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

У МЗС заявили про політичний тиск на кримських татар-делегатів на конгресі в Анкарі.