МЗС Росії виступило із повідомленням, в якому погрожує американському уряду арештом їхнього майна на території РФ.

Американський суд розглядає справу колишніх акціонерів ЮКОСу стосовно стягнення з Росії компенсації за незаконне привласнення підприємства. Російська сторона категорично не згодна з таким рішенням, тому направила до Сполучених Штатів відповідну ноту.

У тексті звернення стверджується, що у випадку схвалення рішення щодо відшкодування збитків, уряд РФ сприйме його як посягання на російське майно. В такому випадку Росія застосує проти США відповідні заходи, а саме арешт їхнього майна на своїй території.

Нагадаємо, згідно із рішенням Гаазького суду, Росія зобов'язана сплатити компанії ЮКОС суму у розмірі майже два мільярди євро за допущені у відношенні компанії порушення права на майно.

Читайте також: Німці допоможуть "Газпрому" побудувати газогін в обхід України

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нещодавно колишній голова ЮКОСу Михайло Ходорковський заявив, що підтримує українську сторону проти жорсткої політики Путіна, а також спрогнозував закінчення путінської ери через три роки.