Європейский Союз вилучив зі списку осіб, які підпадають під обмежувальні заходи, 24 білоруських чиновників.

"Рада ЄС вважає, що 24 особи повинні бути вилучені зі списку фізичних, юридичних осіб та організацій, які підпадають під обмежувальні заходи", - сказано в повідомленні Євросоюзу.

Зокрема, зі списку виключили ректора Білоруського державного університету Сергія Абламейко, ректора Міжнародного гуманітарно-економічного інституту Тамару Алпєєву, ректора Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки Михайла Батуру, голову Державного прикордонного комітету Леоніда Мальцева, пише Європейська правда.

Окрім того, санкції знято з колишнього голови адміністрації президента Геннадія Невигласа, директора Мінського державного політехнічного коледжу Геннадія Подгайського, міністра з податків і зборів Володимира Полуяна, колишнього помічника президента Білорусії Наталії Петкевич та інших.

Згідно зі списком, 12 осіб, з яких знято санкції, судді.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: Білорусь почала зміцнювати кордон з Україною

Нагадаємо, наприкінці липня Білорусь та ЄС провели перший раунд діалогу з прав людини після шестирічної перерви.