У місті Актобе вісім людей засудили до тюремних термінів від трьох до шести років за пропаганду тероризму у популярному месенджері WhatsApp.

Про це пише lenta.ru.

"Мешканців республіки, вік яких варіює між 21 до 38 років, засудили за статтею "Пропаганда тероризму або екстремізму або публічні заклики до здійснення акту тероризму" та статтею "Порушення соціальної, національної, родової, расової чи релігійної ворожнечі" Кримінального кодексу Казахстану", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Дві тисячі росіян приєднались до "Ісламської держави"

Згідно інформації, у квітні 2014 року засуджені створили конференц-чат в месенджері WhatsApp. У ньому вони пересилали один одному "радикально-екстремістські аудіо- та відеоролики, текстові файли".

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Автор чату Кайрат Бектенов, а також Бахтіяр і Абдикаликов Сазанові своєї провини не визнали. Натомість, вони заявили про тортури з боку співробітників Комітету нацбезпеки Казахстану.

За словами адвокатів, брати Сазанові голодують з 30 липня.

За даними Комітету національної безпеки Казахстану, близько 150 уродженців республіки беруть участь у бойових діях на території Сирії та Іраку на боці терористичної організації "Ісламська держава" та інших ісламістських угруповань.