Нинішній президент Європейської ради Дональд Туск, який є водночас екс-прем'єром Польщі, вирішив не їхати на церемонію інаугурації нового президента Анджея Дуди.

Про це пише Європейська правда.

"Туск не відвідає церемонію, оскільки не отримав запрошення від Дуди в якості президента Європейської ради, і вважає, що рішення новообраного президента "потрібно поважати", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Новий польський президент Дуда не хоче бачитися з Путіним

В польській канцелярії запевнили, що розіслали запрошення на церемонію абсолютно всім колишнім прем'єр-міністрам.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як відзначив речник президента Європейської ради, це просто не те запрошення, якого чекав Туск.

"Дональд Туск насамперед чинний глава Європейської Ради, а не лише колишній прем'єр-міністр, запрошення мав надіслати новообраний президент", - зауважив речник Туска Павел Грас.

Нагадаємо, Анджей Дуда у четвер у Сеймі перед депутатами обох палат парламенту склав присягу та вступив на посаду президента Польщі.