NASA направило в Конгрес США лист з повідомленням про те, що агентство змушене продовжити співпрацювати з Росією. Причиною такого рішення стало те, що президент США Барак Обама зажадав урізати фінансування пілотованої космічної програми.

Про це повідомляє сайт космічного агентства.

Директор NASA Чарльз Болден повідомив Конгрес США про продовження контракту з Росією з доставки астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Лист законодавцям направили 5 серпня. У ньому вказується, що NASA змушене продовжити діючий контракт з "Роскосмосом" через постійні вимог американського президента урізати фінансування пілотованої космічної програми.

У листі наголошується, що продовження цього контракту обійдеться в 490 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: РФ та США домовилися щодо використання хімзброї в Сирії

Росія взяла на себе зобов'язання за операціями на Міжнародній космічній станції до 2024 року. Після цього, за повідомленням "Роскосмосу", модулі станції будуть відкріплені.

Ще до цього про можливість відділення заявляли американці. Вони планували здійснити це до 2020 року.

Нагадаємо, марсохід NASA Curiosity зафіксував на Марсі силует жінки. Уфологи трудяться над розшифровкою знімка. Багато хто з експертів бачить у зображенні жінку в плащі. Вони ламають голову над тим, статуя це або жива істота.