Суд присяжних штату Вірджинія, США, визнав колишнього військового СРСР винним в організації нападу "Талібану" на війська США в Афганістані в 2009.

Ірека Хамідулліна звинуватили за 15 пунктами, у тому числі у фінансуванні тероризму і спробі підриву американського бойового вертольота, передають ВВС.

Колишньому радянському військовому загрожує довічне ув'язнення. Вирок оголосять на початку листопада.

Звинувачення вибудувало версію, згідно з якою Хамидуллин перебував у складі обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані і залишився там після війни. Після чого примкнув до талібів.

Читайте також: В американському місті став мером трирічний хлопчик

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Йому закидають командування загоном терористів, які в 2009 році напали на афганських прикордонників і солдатів американської армії в провінції Хост на сході Афганістану. Хамідулліна поранили в бою, і він потрапив у полон. За повідомленнями, решта бойовиків загинули.

За інформацією ЗМІ, адміністрація президента Барака Обами цим процесом хоче показати, що підозрюваних у тероризмі можна судити в звичайних кримінальних судах.

Захист Хамідулліна стверджує, що їхній клієнт військовополонений, і тому підсудний тільки військовому трибуналу.