Грузинський уряд надіслав до Гаазького суду справи щодо війни із Росією у 2008 році. Про це повідомила міністр юстиції країни Тея Цулукіані під час шанування загиблих солдат.

Міністр повідомила, що документи передали ще кілька місяців тому. Наразі прокурори Гаазького суду вивчають розслідування Грузії. Та якщо вважатимуть необхідним можуть провести власне розслідування.

"Гаазький суд може розпочати розслідування справи. Це відбудеться в тому випадку, якщо він вважатиме, що дій двох урядів Грузії з 2008 року було недостатньо. У такому випадку вони самі почнуть розслідування. Ми чекаємо їх рішення", — зазначила Цулукіані.

Нагадаємо, військовий конфлікт між Грузією та Росією розпочався у 2008 році в цей день 8 серпня. Війна розгорнулась на території Абхазії та Південної Осетії за участі грузинських військ та місцевих сепаратистів з підтримкою російських солдат.

Читайте також: Німеччина модернізує армію на шість мільярдів євро

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше грузинська сторона вже зверталася до Гаазького суду із справами проти Росії, але там порадили обом країнам поважати міжнародні права одна одної.