К Берліні пройшла 19-тий щорічний мітинг за легалізацію коноплі. У ньому, 8 серпня, взяли участь близько восьми тисяч людей.

Про це пише Deutsche Welle.

"Учасники ішли від центрального вокзалу до Бранденбурзьких воріт, минаючи міністерство охорони здоров'я та Берлінський собор", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Латвійський авіаекіпаж зняли з рейсу після тесту на алкоголь

Демонстрація проти заборони "легких наркотиків" відбулася за підтримки партії Зелених, яка виступає за лібералізацію рекреаційної марихуани.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На події навіть була Моніка Херрманн, представниця партії і глава району Фрідріхсгайн-Кройцберг Берліна. Вона в червні подала запит на запуск тестового проекту з контрольованого продажу коноплі в її районі зареєстрованим споживачам.

Хода завершилася мітингом біля Бранденбурзьких воріт і споживанням продуктів з конопель.

Деякі учасники вживали марихуану в же під час параду. Про це сповіщав характерний запах.

Марихуана заборонена в Німеччині, за винятком окремих випадків медзастосування. Уряд витрачає більше 1 млрд євро на рік, щоб забезпечити дотримання заборони.