Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заперечує інформацію про дефіцит продуктів в країні через введення продовольчого ембарго.

"Щоб там не говорили, які б прорікання на цю тему не робились, ніякого дефіциту ні з м'ясом, ні з молоком, ні з овочами і фруктами у нашій країні немає. В усякому разі цього року ситуація абсолютно стабільна", – заявив Дмитро Медведєв у вівторок, 11 серпня, на першому засіданні урядової комісії з імпортозаміщення.

Читайте також: У Криму "поховали" чотири тонни європейських овочів

Також російський віце-прем'єр Аркадій Дворкович заявив, що Росія планує включити нові країни до списку обмежень щодо імпорту харчів. При цьому Дворкович не уточнив, які саме країни будуть включені до списку обмежень, до якого наразі входять Канада, США та країни Євросоюзу.

За повідомленням агенції "Інтерфакс" йдеться про сім країн.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У відповідь на санкції Заходу проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні, Москва запровадила обмеження у відповідь.

29 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення "санкційної" продукції. 6 серпня – у день вступу указу у силу – в Росії знищили 319 тонн продовольства – фруктів, овочів, сирів, м'яса. Процес знищення їжі триває.