Російська авіакомпанія "Якутія" призупинила експлуатацію всіх турбогвинтових літаків Ан-140.

Про це повідомив голова правління та виконуючий обв'язки генерального директора "Сбербанк Лізинг" Кирило Царьов, передає "ТСН".

Літак розроблений українським державним підприємством "Антонов". Він призначений для пасажирських і вантажопасажирських перевезень на відстань до 3,7 тисяч кілометрів. Раніше його серійно виготовляли на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві в Україні і на Самарському авіаційному заводі "Авіакор". Також Ан-140 будували на авіазаводі в Ірані.

Царьов зазначив, що літаки не експлуатуються, тому що це дорого. Повернення їх до ресурсу, за його словами, коштує дуже великих коштів.

"Там ще є двигуни українського виробництва "Мотор Січ", повітряні гвинти виробництва "Аеросила", агрегати інших виробників, з кожним з яких потрібно провести певний обсяг робіт. В силу малої серії судна це значно ускладнює і здорожує завдання відновлення льотної придатності", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Lufthansa скорочує рейси до Росії

Царьов зазначив, авіакомпанія визнала неефективним літак і "шукає вихід з цієї ситуації".

Всього парк авіакомпанії "Якутія" налічує чотири літаки Ан-140.

Нагадаємо, раніше Самарське підприємство "Авіакор - авіаційний завод" призупинило програму випуску літаків Ан-140. Причиною цього стали санкції України. 34 заводи-постачальники і конструкторське підприємство розташовуються в Україні.