Міноборони Грузії облаштували поблизу Тбілісі новий танковий полігон, який стане частиною навчального центру НАТО. Його планують відкрити наприкінці серпня. Фахівці Північно-атлантичного альянсу вчитимуть там військових з країн-партнерів НАТО, включаючи Грузію, передає Міноборони Грузії.

В урочистій церемонії відкриття так званого "танкодрому" взяли участь міністр оборони Грузії і начальник Генштабу Збройних Сил. Вони ознайомилися з можливостями танкового полігону, який включає всі необхідні перешкоди, наближає до реальній бойовій обстановці. А екіпажі бойових машин грузинської армії продемонстрували свою майстерність на новому полігоні.

Читайте також: Грузини відновлять виробництво модернізованих літаків СУ-25

Як повідомлялося раніше, 4 липня Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Росія готова застосувати силу проти України, Грузії та Молдови. За його словами, Росія використовує військову силу для залякування сусідів.

"Наша відповідь носить оборонний характер. Він пропорційний і відповідає міжнародним договорам. Ми вже підвищили боєздатність наших сил. Ми посилили військову присутність на східних кордонах альянсу. Ми організуємо свого роду маленькі штаб-квартири в країнах Балтії, Болгарії, Польщі та Румунії. Ми посилили повітряне патрулювання і присутність в східних країнах Альянсу у відповідь на поведінку Росії ", - підкреслив Йенс Столтенберг.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Грузія взяла курс на співпрацю із Заходом і стала членом програми НАТО "Партнерство заради миру" в 1994 році.