Через теракти та бойові дії у Туреччині сфера туризму може втратити до 5 млрд. євро цього сезону. Про це повідомив в інтерв'ю Deutsche Welle президент туристичних підприємств та готелів регіону Егейського моря Мехмет Ішлер.

У першій половині цього року кількість туристів зменшилась на 13,8% у порівнянні з минулим роком. Велику кількість відпочиваючих складали росіяни. Зараз їх у Туреччині на 30% менше. Минулого року їх було 4,5 мільйони. Однак, експерти запевняють, що росіяни не бояться тероризму, а просто фінансова криза не дозволяє їм відпочивати за кордоном.

Більшість світових країн офіційно не радять своїм громадянам відвідувати проблемні регіони Туреччини, дехто рекомендує обережніше користуватися транспортом. Особливо зменшилась кількість туристів після теракту у місті Суруч.

Також негативно впливають на сферу туризму біженці у курортних містах Бодрум та Ізмір. Бажаючі перебратися до Європи просто заполонили ці міста.

Читайте також: Турист намагався вкрасти уламок руїн Помпеїв, щоб купити iPhone

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Щоб хоч якось утримати туристів готелі та ресторани курортних міст зменшили ціни на 25%. Загалом Туреччина щорічно отримує близько 30 млрд. євро від туристів.