Російська дослідницька організація "Левада-центр" опитала мешканців Росії щодо їхнього ставлення до телепрограм. Більшість із учасників дослідження вважають російське ТБ джерелом об'єктивної інформації про події у світі.

Сьогодні на сайті "Левада-центру" з'явилися данні регулярного опитування. Росіяни мають цілком позитивне ставлення до інформації, яку подають на телебаченні. Більш того, лояльність населення до російських телеканалів постійно зростає протягом останніх 15 років.

Серед респондентів 67% вважають, що по російському ТБ дійсно об'єктивно висвітлюють світові та внутрішні події. На думку населення, ця інформація є корисною. У 2012 році людей, які так вважають було на 3% менше.

Росіян, які вважають, що вітчизняні телеканали маніпулюють їхньою свідомістю всього 8%. Три роки тому такої думки були 14% мешканців.

Читайте також: На "очищення" Росії після справи Савченко підуть десятки років - Фейгін

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Заступник директора зв'язку і масових комунікацій РФ Олексій Володін повідомив, що російське ТБ намагається повністю відповідати споживачам, тому і має високу оцінку населення.

Експерт фонду "Громадська експертиза" Ігор Яковенко вважає, що стійкий позитив по відношенню до телебачення є результатом "промивання мізків", до якого причетне саме російське телебачення.

"Левада-центр" є автономною некомерційною організацією російського соціолога Юрія Левади.