Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає швидше відправляти на батьківщину вихідців із Балкан, які не отримали дозвіл на перебування у країні.

У Німеччині зростає кількість людей з Балканського півострова, які просять про політичний притулок. У зв'язку з цим, німецький політик вимагає швидшої депортації тих, кому відмовили, повідомляє видання DW.

"Для цієї групи немає жодних шансів на надання притулку. Тому рішення мають ухвалюватися набагато швидше і, після цих рішень, має також відбутися репатріація", - повідомив Штайнмаєр.

Він також закликає німецький уряд, слідом за Сербією, Боснією та Македонією, визнати Албанію та Косово безпечними країнами. Ці країни намагаються зблизитися з ЄС, тому, на думку Штайнмаєра, жодної небезпеки для життя там бути не може.

Читайте також: Північна Корея пригрозила Америці небаченою світом зброєю

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Окрім внутрішніх проблем з міграцією, політик наголосив, що зараз у Македонії повним ходом йде наплив нелегалів із Сірії та Іраку. Вони намагаються потрапити у шенгенську зону, а уряд Македонії, в свою чергу, ніяк не реагує на це явище.