Сьогодні Південна Корея і США приступили до проведення масштабних щорічних спільних військових навчань в районі Корейського півострова.

Про це повідомляє Інтерфакс.

У навчаннях беруть участь 50 тисяч південнокорейських і три тисячі американських військовослужбовців. Вони триватимуть до 28 серпня.

Навчання проходять на тлі різкого невдоволення і погроз з боку КНДР. Держава напередодні заявила, що вони "мало відрізняються від оголошення війни". При цьому Пхеньян пригрозив застосувати проти Сполучених Штатів сучасну, невідому світу зброю, якщо вони не відмовляться від проведення навчань.

Читайте також: КНДР збирається знищити рупори на кордоні з Південною Кореєю

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Представник оборонного комітету КНДР заявив, що відповідь Пхеньяна Вашингтону буде "величезної руйнівної сили".

"Чим активніше будуть проводитися ці навчання, тим потужнішим буде військова відповідь КНДР", - підкреслив він.

У Сеулі і Вашингтоні постійно підкреслюють, що навчання носять виключно оборонний характер і спрямовані на підтримку стабільності на Корейському півострові.