Бойовики терористичної організації ІДІЛ напали на будівлю посольства Об'єднаних Арабських Еміратів в столиці Ємену, Сані.

Про це пише УНІАН.

"Це діяння - ще один доказ того, що бойовики не беруть до уваги і не поважають міжнародні конвенції та дипломатичні норми, а дотримуються законів джунглів", - ідеться у заяві Міністерства закордонних справ ОАЕ.

Читайте також: Бойовики ІДІЛ вже застосовують хімічну зброю

Відомство вимагає від бойовиків негайно звільнити будівлю дипломатичної місії, захоплену в неділю, і повернути його співробітникам.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Згідно заяві установи, це є грубим порушенням норм міжнародного права і Віденської конвенції про дипломатичні відносини, згідно з якою дипломатичні місії володіють повним імунітетом.

Нагадаємо, нещодавно Організація за заборону хімічної зброї висловила серйозне занепокоєння у зв'язку з повідомленнями про те, що екстремістське угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) використало в Іраку хімічну зброю.

Як заявила організація, вона тримає зв'язок із владою Іраку і готова дослідити детальні звіти про це, якщо вони надійдуть, повідомляє Радіо Свобода.

Минулого тижня німецькі військові спостерігачі в курдському автономному регіоні на півночі Іраку заявили, що угруповання "Ісламська держава", ймовірно, використало проти курдських сил снаряди з хлором, відомим як бойова отруйна речовина.