Терористичне угрупування "Ісламська держава" у своєму відеозверненні закликає громадян Туреччини до "повстання проти президента Реджепа Тайіпа Ердогана". Відео вони поширили у вівторок в інтернеті.

Про це повідомляє The Washington Post.

Екстремісти назвали Ердогана "сатаною" і звинуватили його в тому, що він "продав Туреччину курдським повстанцям і США".

Турецькі ЗМІ підкреслюють, що це перше відеопослання ІДІЛ, в якому вони закликають до дій безпосередньо проти Туреччини. Один з трьох озброєних бойовиків під час відеозвернення загрожує "завоюванням Стамбула". Він також закликає турок "боротися проти друзів сатани і надати допомогу халіфату "Ісламська держава".

Читайте також: Терористи Ісламської Держави захопили посольство ОАЕ

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, Туреччина домовилася з США про створення уздовж турецько-сирійського кордону "зони безпеки", вільної від бойовиків "Ісламського держави". Це 110-кілометрова ділянка на захід від річки Євфрат. Вона простягнеться до сирійській провінції Алеппо.

Також Анкара дозволила США використовувати базу "Інджірлік" на південному сході Туреччини. Її використовуватимуть для нанесення ударів по бойовиках ІДІЛ.