Північнокорейські військові обстріляли встановлені гучномовці в західній частині демілітаризованої зони між країнами.

У міністерстві оборони Південної Кореї повідомили, що обстріл був проведений в 15:52 за місцевим часом, передає KBS Radio.

Жителів прилеглих селищ наказано евакуюватися. Президент Південної Кореї Пак Кин Хе скликала екстрене засідання Ради безпеки у зв'язку з атакою КНДР, повідомляє агентство Yonhap.

На початку тижня стартували спільні навчання Південної Кореї і США, вкрай хвилюючі Пхеньян, загрозливі відповідними діями. У зв'язку з початком навчань президент Південної Кореї Пак Кин Хе закликала оголосити підвищену бойову готовність для відбиття можливого нападу.

Читайте також: Північна Корея пригрозила Америці небаченою світом зброєю

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Напередодні повідомлялося, що по державному телебаченню КНДР показали кадри з проведення учбових стрільб, де однією з мішеней служить фото президента Південної Кореї Пак Кин Хе. Імовірно, кадри з навчань були показані навмисно, з метою перешкодити спільним військовим навчанням Південної Кореї і США.