Через збільшення кількості випадків використання коптерів шахраями урядові агентства США разом з поліцією розробляють високотехнологічну систему захисту від дронів.

Про це пише Reuters.

Хоча розробка системи знаходиться на початковій стадії, її в тестовому режимі вже застосовувала поліція Нью-Йорка. Так, напередодні нового 2015 року поліцейські використовували засновану на мікрохвилях систему, за допомогою якої перехопили управління коптером на Таймс Сквер і відправили його до власника.

Читайте також: Наркотики, що "впали з неба", спровокували бійку у в'язниці

Розробкою системи перехоплення дронів спільно займаються міністерство оборони, міністерство внутрішньої безпеки і федеральне управління цивільної авіації США.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У США, як і в інших країнах, побоюються, що дрони можуть спровокувати авіакатастрофи під час зльоту і посадки літаків або бути використані для цілеспрямованої атаки.