Глава МЗС РФ заявив, що керівництво країни виходить з того, що криза, яку зараз переживає Росія, закінчиться нескоро.

Про це він сказав, виступаючи на всеросійському молодіжному форумі "Территория смыслов" на Клязьмі, передає "Апостроф".

"Я завжди кажу, що ми зараз працюємо виходячи з того, що цей період буде дуже довгим, і так воно і буде", - сказав Лавров.

Читайте також: Росія продаватиме Ірану більше зброї після зняття санкцій – Лавров

"Я читаю багато аналітики, яка зводиться до того, що будуть кивати на Євросоюз, на США, на їх підступи, на їхні провокації, а самі будуть чекати, коли нафта підніметься до якихось величин, які дозволять, нічого не роблячи в економіці , більш-менш безбідно існувати. Це - не позиція президента, не позиція уряду і не та позиція, яку МЗС просуває на міжнародній арені ", - сказав Лавров.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому він звинуватив у брехні влади США, що заявляли про те, що санкційний тиск на РФ буде знято після врегулювання української кризи.

"Коли мені мої колеги, у тому числі в США, говорять, що, як тільки вирішиться українська криза, але, природно, на умовах, які вони вважають правильними і які мало що спільного мають з мінськими угодами, так тут же санкції миттю зникнуть, я дивлюся на них, чесно кажучи, співчутливо. Або вони мені брешуть в обличчя, або вони нічого не розуміють в політиці свого власного керівництва ", - сказав Лавров.