Дострокові парламентські вибори у Туреччині офіційно призначено на 1 листопада. Про це рішення Центрвиборчкому журналістам повідомив голова комісії Саді Гювен, пише ВВС.

За його словами, 20 серпня представники чотирьох партій, що пройшли до парламенту, отримали на затвердження пропозицію про проведення виборів 1 листопада.

Читайте також: У Туреччині оголосили дострокові парламентські вибори

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про проведення дострокових виборів. Він вирішив розпустити парламент після того, як прем'єр-міністр країни Ахмет Давотоглу заявив про неможливість сформувати коаліцію і повернув мандат президентові.

Правляча нині у Туреччині "Партія справедливості і розвитку" прагнула створити коаліцію з націоналістичною партією після того, як у червні вперше з 2002 року втратила парламентську більшість, а разом з тим і спроможність самотужки сформувати уряд.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще