Російська урядова комісія схвалила розроблений міністерством внутрішніх справ Росії законопроект, що розширює вимоги закону про мітинги.

Про це повідомляє агентство "РБК".

Законопроект зараховує до публічних заходів групові велопробіги, а також установку наметів у громадських місцях. Також пропонується вважати демонстраціями "групові пересування на будь-яких транспортних засобах". Будь-яке використання плакатів, транспарантів та "інших засобів наочної агітації" вважатимуть за пікетом.

Під дію майбутнього закону підпадатимуть будь-які акції на автомобілях, велосипедах, мотоциклах, мопедах, тракторах та інших самохідних машин.

Проте на інвалідні коляски, самокати, скейтборди та ковзанів не поширюється дія закону.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Імпортна "лихоманка" у Росії докотилася до пральних порошків

Поки не відомо, коли законопроект надійде на розгляд Держдуми.

Депутат від "Справедливої Росії" Дмитро Гудков розкритикував законопроект. Він вважає, що юридично не вийде відрізнити весільний кортеж від демонстрації.

Нагадаємо, за участь та організацію неузгодженої акції протесту, згідно з чинним російським законодавством, для фізичних осіб накладається штраф від 10 до 300 тисяч рублів.