Акції протесту під гаслом "Ти смердиш" в Лівані призвели до масових зіткнень з поліцією і вимогам відправити уряд у відставку.

Спочатку демонстрація була викликана бездіяльністю влади у питанні вивозу сміття з вулиць столиці Лівану Бейрута, передає hromadske.tv.

Протягом 15 місяців місцева влада не може визначитися з відкриттям нового звалища, і терпіння місцевих жителів луснуло. Демонстранти зібралися на вулиці з вимогою прибрати сміття, яке накопичилося з моменту закриття найбільшого звалища Бейрута місяць тому.

Читайте також: Ліванці другу добу протестують проти сміття на вулицях

"У Бейруті все сміття близько трьох тижнів тому прибрали. Але по периметру Бейрута, в прилеглих областях проблема залишилася. Більше того - сміття так званого "Великого Бейрута", де дійсно велика кількість сміття - вивозять не на звалище, яке зараз закрите, оскільки закінчився його термін функціонування. Це сміття зараз просто скидають по периметру в різних частинах країни - то на природі, то закопують на будівництвах. Вирішення проблеми поки не існує. Уряд сьогодні намагався засідати з цього питання, але не прийшов до жодного рішення ", - прокоментував ситуацію журналіст Дмитро Загребельний з Лівану.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Протест вилився в масштабне протистояння поліції і демонстрантів. Заворушення в місті стали наймасштабнішими за останні 10 років.