Співробітники Грінпіс збирають підписи під зверненням до президента РФ у зв'язку з пожежами в Бурятії.

"Пожежі - справа рук людини, і саме людина може і повинен їх зупинити. Грінпіс збирає підписи під зверненням до президента з вимогою забезпечити охорону лісів від пожеж", - йдеться в повідомленні на сайті організації.

Читайте також: Лісні пожежі у Росії можна побачити із космосу

У Грінпісі відзначають, що це повторюється з року в рік, оскільки головні причини пожеж усуваються. "Пожежі почалися ще навесні і палахкотіли все літо... Це повторюється з року в рік, оскільки головні причини пожеж усуваються. Не виконуються навіть доручення щодо забезпечення пожежної безпеки в лісах", - вважають в Грінпіс.

За словами співробітників організації, "в 2013 році президент Росії дав доручення уряду встановити порядок випалювання сухої трави і забезпечити достовірний облік площ, пройдених лісовими пожежами". "Але жодне з цих доручень не виконано!", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

За даними Федерального агентства лісового господарства, в Іркутській області, станом на 27 серпня, діялв 31 пожежа на площі понад 22,5 тис. гектарів.