Австрійська поліція виявила тіла 71 людини, за припущеннями - мігрантів, у вантажівці, знайденій 27 серпня біля кордону з Угорщиною.

За попередніми висновками, 59 чоловіків, восьмеро жінок та четверо дітей, в тому числі дворічна дівчинка, померли близько двох днів тому від задухи всередині трейлера, повідомляє ВВС.

Як розповів на прес-конференції у Австрії голова поліцейського управління федеральної землі Бургенланд, де виявили вантажівку, Ганс Петер Доскоціл, загиблі, судячи з усього, були біженцями із Сирії. Серед тіл знайшли сирійський документ.

Угорська влада затримала трьох людей за підозрою у причетності до загибелі мігрантів. Як повідомив на прес-конференції пан Доскоціл, затримані - громадяни Болгарії.

За його словами, один із них, як вважається, був власником вантажівки, двоє інших - її водіями.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Біля Лівії затонули два судна з 500 мігрантами

Пан Доскоціл також зазначив, що "існують свідчення, що мова йде про болгарсько-угорське угруповання із контрабанди людьми".

Зареєстрована в Угорщині вантажівка, як встановила поліція, виїхала із Будапешта у середу вранці. На трейлері був логотип словацької компанії із виробництва м'яса птиці Hyza. Компанія заявила, що вже давно не володіє цією вантажівкою.

Автомобіль виявили 27 серпня близько півдня. Коли поліцейські, що прибули на місце, відкрили кузов, вони виявили всередині тліючі тіла.

"У результаті попереднього розслідування ми виявили, що всередині вантажівки будь-яка вентиляція повітря неможлива", - сказав на прес-конференції Ганс Доскоціл.

У останні місяці десятки тисяч мігрантів із Близького Сходу на Балканів намагаються потрапити до Європи.

Близько 107,5 тисяч біженців перетнули європейські кордони із початку року. Деякі з них платять значні суми контрабандистам, які незаконно провозять їх до європейських країн.