Угорський уряд у зв'язку із критичною ситуацією в країні через наплив біженців пропонує впровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону. Відтепер переселенців зможуть відправляти у транзитні зони, поки розглядатимуться їхні справи.

Парламент Угорщини виніс на розгляд нові правила надання притулку переселенцям та зміни у статтях кримінального кодексу. Будапешт планує зробити незаконний перетин кордону кримінальним злочином, за який можна карати до трьох років ув'язнення.

Також урядовці хочуть позбавляти свободи на п'ять років тих біженців, які зламали паркан на сербському кордоні. Кримінальний кодекс передбачатиме більш суворе покарання і контрабандистам, які перевозять людей.

Окрім цих змін, на кордонах країни можуть з'явитися транзитні зони. У них біженці, які потребують притулку будуть чекати на рішення урядовців.

Ці закони збільшать повноваження і правоохоронців. Відтепер, якщо за день перетнули кордон багато біженців, поліція зможе застосовувати силу разом із армією країни.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Якщо ці зміни ухвалять, вони можуть вступити у силу вже в середині вересня.

Читайте також: В Австрії у вантажівці виявили тіла 71 мігранта

Нагадаємо, вчора в Угорщині затримали сімох людей, які можуть бути причетними до загибелі 72 біженців в Австрії.