Глава NASA Чарльз Болден незадоволений, що американські астронавти змушені літати на МКС на російських космічних кораблях "Союз".

Про це він написав у статті "Конгрес, не змушуй нас" літати на попутках "з Росією. З любов'ю. NASA" для Wired.

Відзначається, що продовження відповідного контракту з Роскосмосом обійдеться США в 490 млн доларів.

Раніше Болден написав листа Конгресу, в якому звинуватив конгресменів в неадекватному фінансуванні програми приватних космічних перельотів.

"Космічні перельоти - це складно, але вибір простий. Або ми інвестуємо в себе, в наш бізнес, навички, людей, або замість цього надсилаємо долари наших платників податків Росії", - пише Болден.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Читайте також: NASA опублікувало знімок спалаху на Сонці

Раніше глава NASA підтвердив існування надсекретної військової бази "Зона 51". Він зазначив, що інопланетян або літаючих тарілок на ній немає.

Шостого травня пройшли перші випробування системи аварійного порятунку космонавтів нового пілотованого корабля серії Dragon, який повинен замінити російські кораблі.