Президент США Барак Обама нагадав про необхідність закрити американську в'язницю Гуантанамо на Кубі. Розформувати установу уряд США планує ще з 2009 року, але ніяк не може знайти спосіб це зробити.

Наразі у в'язниці на Кубі перебувають 155 злочинців. Більшість з них причетні до тероризму, тому конституція США не дозволяє перевезти їх на територію Штатів. Але наразі у нових законах з'явилась спрощена процедура депортації в'язнів на батьківщину, тому американський уряд намагатиметься це зробити.

Цю в'язницю створили у 2002 році під час правління Джорджа Буша молодшого. До неї помістили осіб, які причетні до терактів у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

Читайте також: Міноборони США порівняв Росію з "Ісламською державою"

Наразі ліквідація тюрми є частиною програми уряду США, спрямованої на зниження рівня напруги в американському суспільстві.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще