На золото, якого поки ніхто не бачив, претендує і Всесвітній єврейський конгрес.

У Польщі спростували інформацію, що поїзд з нацистським золотом, який раніше знайшли на території країни, може бути переданий Росії. Про це заявив заступник міністра культури і національної спадщини Польщі Пьотр Жуховский, передає РБК.

В інтерв'ю радіостанції Jedynka Жуховский заявив, що обговорив питання про приналежність поїзда з юристами і отримав однозначну відповідь, що будь-які виявлені цінності будуть передані держказначейству Польщі.

Читайте також: Кримське золото скіфів може залишитися в Нідерландах

Раніше російський юрист Михайло Йоффе заявив агентству Sputnik, що за міжнародним правом золото має бути передано Росії, якщо з'ясується, що воно було вкрадено в СРСР.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Відзначимо, що на золото, якого поки ніхто не бачив, претендує і Світовий єврейський конгрес. Його керівник Роберт Зінгер припустив, що цінності належали загиблим у концтаборах євреїв, а тому повинні бути передані їх спадкоємцям.

Польська влада напередодні підтвердили, що свідчення радара дійсно підтвердили наявність під землею в районі міста Вальбжих бронепоїзда. Він знаходився саме в тому місці, про яке і розповів двом шукачам скарбів перед смертю місцевий житель, який стверджував, що допомагав заховати поїзд.

Достеменно відомо, що саме знаходиться в поїзді. Проте документи Другої світової війни показують, що в 1945 році, під час відступу з Сілезії, нацисти дійсно вивезли з Бреслау (нинішній польський місто Вроцлав) бронепоїзд із 300 тоннами золота. З тих пір поїзд ніхто не бачив, а всі спроби знайти його були безуспішними.