Адміністрація президента США Барака Обами готує пакет безпрецедентних економічних санкцій проти китайських компаній і приватних осіб, які отримали вигоду від атак китайських хакерів.

Про це пише "Гордон" з посиланням на газету The Washington Post.

Американський уряд збирається прийняти остаточне рішення з цього питання найближчим часом, можливо, навіть у найближчі два тижні.

"Введення санкцій буде значним розширенням реакції адміністрації на підйом хвилі кібер-економічного шпигунства, ініційованого китайськими хакерами", - пише американське видання.

За даними ФБР, кількість випадків економічного шпигунства виросла торік на 53%, і на Китай припадає більша частина цього зростання.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Читайте також: Авіацією США вбито хакера ІДІЛу

Нагадаємо, 11 серпня держсекретар США Джон Керрі заявив, що російські і китайські хакери можуть мати доступ до його електронної пошти.

"На жаль, ми живемо у світі, де деякі країни, включаючи Росію і США, постійно організовують кібератаки, які шкодять американським інтересам і американському уряду", - сказав тоді Керрі.

За його словами, це питання Вашингтон "підняв на серйозному рівні" в діалозі з Пекіном.